Initiativ för en bra politik för Sverige

HÄSSELBY torsdagen den 20 augusti 2015

När regeringen i väljarnas ögon misslyckas med sin politik, borde det ledande oppositionspartiet bli störst i opinionen. Jag önskar att det vore Moderaterna, men så är det inte idag, enligt Yougovs opinionsmätning som publiceras i Metro.

M måste återta initiativet i oppositionsarbetet. En viktig faktor vore att lämna DÖ och börja föra en egen budgetpolitik. Det är varken vettigt eller nyttigt att Sverige i december fick en borgerlig budget men ändå fortsatt socialistisk regering.

Vidare måste vi återta initiativet i de övriga frågor som folk upplever som viktiga idag – integration, rättstrygghet, frihet, antisocialism.

2 svar till “Initiativ för en bra politik för Sverige”

 1. Steen Adler skriver:

  Turkiet och kurderna.

  Jag letar egentligen efter en Moderatbloggare som skriver om utrikespolitik förutom Bildt.
  Enligt Bildt var Moderaternas viktigaste utrikespolitiska fråga 2006 och 2010 att jobba för ett turkiskt medlemskap i EU.
  Jag vet inte hur det är med den saken nu men jag antar att det inte längre står på moderaternas agenda.

  Turkiet bedriver just nu ett förintelsekrig emot kuderna. Kurderna som varit allierade med USA emot Saddam och IS överges nu helt och NATO landet Turkiet tillåts att driva dem på flykt. Detta spär på flyktingströmmarna i området ytterligare.
  Jag kan förstå att ni inte gilla PKK men det är ynkligt att Turkiet tar chansen att genomföra detta utrotningskrig i detta känsliga läge.

  EU riskerar att Putin skaffar sig fler allierade i området och ytterligare skärpning av läget.

  Med tanke på att Alliansparierna nu alla är för ett medlemskap i NATO samt att övriga EU i princip helt och hållet deltar i denna organisation så vill jag gärna veta mer om moderaternas hållning i denna fråga.

  Vem skall jag fråga?

 2. Elias Granqvist skriver:

  Hej Steen Adler.

  Arbetet för att få Turkiet in i EU handlade inte om ett ensidigt arbete för turkiskt medlemskap, utan också att påverka Turkiet så att de drev en politik som kunde accepteras för en medlemsstat i unionen. Turkiet kan inte bli medlem i EU utan att uppfylla kraven på demokrati och mänskliga rättigheter.

  Du borde kunna höra av dig till Karin Enström, som är riksdagsledamot och vice ordförande i riksdagens utrikesutskott. http://www.moderat.se/foretradare/karin-enstrom

Kommentera