Charlie Hebdo orkar inte mer

HÄSSELBY lördagen den 18 juli 2015

Islams profet Mohammed kommer inte längre att avbildas i den franska satirtidningen Charlie Hebdo, har tidningens chefredaktör Laurent ”Riss” Sourisseau nu berättat för det tyska nyhetsmagasinet Stern (SvD). Det är oerhört tråkigt, tycker jag.

Tidningen känner sig alltså tvungen att ge sig för terrorismen. Terroristerna har lyckats att i viss mån tysta Charlie Hebdo.

Jag vet inte om Charlie Hebdo är bra, jag har aldrig läst tidningen, men jag anser att man alltid skall ha rätt att uttrycka sina åsikter. I det ingår att man skall ha rätt att satirisera andra.

Det lilla jag har läst av Charlie Hebdo, de utdrag som jag har hittat på Internet, har jag ändå tyckt varit ganska roliga. Det hör nu ändå inte riktigt till saken. Det viktiga är att man skall ha sin yttrandefrihet. Det skulle jag tycka, även om jag hade tyckt illa om det som Charlie Hebdo publicerar. Jag försvarar även den yttrandefrihet som antidemokratiska, diskriminerande och våldsförhärligande media har, även om jag ogillar det de skriver.

Jag har stor förståelse för Charlie Hebdos beslut, även om jag tycker att det är synd. Det är ju en kapitulation inför våldet, en kapitulation inför dem som inte vill att man skall få tycka vad man vill.

Kommentera