Svenska terrorister

HÄSSELBY tisdagen den 27 januari 2015

På senaste tiden har det diskuterats, hur man skall ta emot svenskar som kommer tillbaka efter att ha stridit för IS i Mellanöstern.

För min del tycker jag att svaret borde vara självklart. De borde åtalas och dömas för sina brott. Den som har stridit för IS har ju med all sannolikt gjort sig skyldig till mord eller medhjälp till mord.

7 svar till “Svenska terrorister”

 1. Jennifer Black skriver:

  Nej vi vill inte ha tillbaka dem i vårat land. Hoppas de tillfångatas i ett annat land och avrättas efter lagen.

 2. Elias Granqvist skriver:

  Beträffande terrorister som inte är svenskar, så håller jag med dig (utom att jag är motståndare till dödsstraff). Om de är svenska medborgare, vilket är vad jag avsåg att kommentera i detta blogginlägg, finns det däremot ingen laglig möjlighet att vägra dem inresa i riket. Då får man i stället lagföra dem här.

 3. Jennifer Black skriver:

  Ok men varför ska jag betala skatt för att sätta dem i lyxigt svenskt fängelse?

 4. Elias Granqvist skriver:

  Det är en berättigad fråga. Hur kriminalvården här i landet skall se ut borde dock utredas i annan ordning, för den rör inte bara just dessa brottslingar.

 5. Jennifer Black skriver:

  Nej precis och sonder ser ut nu så vill jag inte betala,för deras pudding och Playstationlirande. Nej man måste nog börja i kärnan innan man kan göra annat.

 6. Daniel Söderberg skriver:

  De ska ställas inför rätta i Damaskus. Det är i Syrien de har begått sina brott.

 7. Elias Granqvist skriver:

  Daniel Söderberg, i grunden har du rätt, brott skall lagföras där de har begåtts.

  Å andra sidan är Syrien ett land där det råder inbördeskrig och där man därför nog inte kan lita på att domstolarna fungerar riktigt som de skall. Om en svensk medborgare kommer hem till Sverige efter att ha varit i Syrien och begått brott, har man därför möjlighet att åtala personen här i Sverige också. Därmed kan han dömas för sina brott.

Kommentera