Besvikelse

HÄSSELBY söndagen den 28 december 2014

Jag startade strax efter valet i september i år Facebookgruppen ”Anna Kinberg Batra som statsminister”, eftersom Fredrik Reinfeldt på valdagskvällen hade aviserat sin avgång som partiledare. Jag lämnade den igår med anledning av den så kallade ”decemberöverenskommelsen”, som Anna uppenbarligen ligger bakom å moderaternas vägnar.

Det är inte utan att jag är mycket besviken både på mitt parti och på den partiledarkandidat som jag ärligt talat trodde skulle bli ett lyft för Moderata samlingspartiet.

Nu gör man en politisk uppgörelse med den löfvenska expeditionsministären och låter den således återfå statusen av normal regering utan varken talmansrunda eller extraval. Både regeringen och Alliansen bryter därmed mot parlamentarisk praxis sådan den har utvecklats och gällt i vårt land sedan den allmänna rösträttens införande i början av 1900-talet.

Dagens Bibelord att tänka på får nog bli Luk. 23:34: ”Jesus sade: ‘Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör’…”

Ett svar till “Besvikelse”

  1. Jennifer Black skriver:

    Som jag förstod det så var det främst Reinfeldt som låg bakom det hela.
    Jag tror att Anna blev bortspelat som frontfigur men var oförmögen att skriva under det i slutändan gällande beslutet då hon trots allt inte formellt var statsminister.

    Dock så förstår jag din oro och frustration. Jag har tidigare arbetat för och röstat på moderaterna men det är slut med det nu. Nu är det Direktdemokrati som ligger som enda och högsta punkt på min politiska agenda.

Kommentera