Centerns position

HÄSSELBY lördagen den 5 januari 2013

Det påstås ibland att inget av de etablerade partierna verkligen tar striden med Sverigedemokraterna och deras främlingsfientliga ideéer. Jag tycker inte att det har varit en riktig analys. Efter att Centerpartiet presenterade sitt nya förslag till idéprogram är det definitivt inte sant.

Moderaterna är borgerlighetens största parti, och vår huvudmotståndare, vars politik vi alltid positionerar oss emot i första hand, är naturligtvis socialdemokraterna. Det innebär att vi inte alltid har tid att ta plats i de diskussioner som mindre partier tar upp.

Centerpartiet positionerar sig nu på platser som är motpoler mot Sverigedemokraternas ståndpunkter. Fri invandring till exempel.

Några inom Centerpartiet kritiserar det nya förslaget till idéprogram. Det är inte oväntat personer som tillhör Centerartiets vänsterfalang, som f.d. Europaparlamentarikern Hans Lindqvist. I så fall vet man att idéprogrammet är på rätt väg.

3 svar till “Centerns position”

 1. Alba Mcmahon skriver:

  i ert principprogram. Är det så konstigt om människor uppfattar detta som ”kristen politik i en demokrati”? Man kan inte direkt säga att ni är tydliga med vad skillnaden i så fall är.

 2. Elias Granqvist skriver:

  Hej, Alba. Din kommentar förefaller ofullständig. Du får gärna utveckla vad det var som du ville ha sagt.

 3. Kronhjonet skriver:

  Det gick väl sådär för Centern att göra sig till motpol.

  SIFO efter idéprogrammet:
  C: 3,2%
  SD: 9,1%

  Kanske borde centerledningen ha tagit fram ett program som speglade medlemmarnas åsikter istället för vad några stekare i Stockholms innerstad fantiserar om?

Kommentera