Bromma behövs

HÄSSELBY lördagen den 24 november 2012

Bland det viktigaste i vårt moderna samhälle är kommunikation, och det handlar inte bara om elektronisk kommunikation. Viktigt är också det mänskliga mötet. Därför måste man kunna resa till varandra.

Stockholm har en flygplats i Bromma. Den behövs. Arlanda, Skavsta och andra flygplatser i relativ närhet till staden kan inte svälja hela det flygbehov som Stockholm behöver. Barkarby och Tullinge flygfält har lagts ner och kan alltså inte byggas ut till moderna flygplatser.

Miljöpartiet vill bygga bostäder på platsen (DN, SvD). Det är inget fel på de planerade husen i sig, annat än att miljöpartisterna inte tänker på konsekvenserna. Om Bromma flygplats läggs ner, måste man först ha byggt ut motsvarande kapacitet någon annanstans. Arlanda är redan fyllt till bristningsgränsen.

Bromma flygplats har ett flerårigt kontrakt på platsen, som inte kan sägas upp hur som helst.

Det behöver byggas fler bostäder i Stockholm (och fler arbetsplatser också), men det finns många andra platser man kan bygga på i stället. Miljöpartiets förslag synes endast utgå från deras misstroende mot folks vilja till kommunikation.

2 svar till “Bromma behövs”

  1. Bo Grahn skriver:

    -…det finns många andra platser man kan bygga på.

    Kan du lista dom platserna här då tack?

  2. Elias Granqvist skriver:

    Hej, Bo. Titta på en karta, så ser du många platser där man kan bygga. För närvarande byggs det där Norra station har legat, på Årstafältet, på västra Kungsholmen och vid Värtahamnen. Man kan bygga mer i Järva, vilket också görs i samband med överdäckningen av E 18. Man kan bygga tätare både där man redan bygger och på andra platser. Man kan förtäta i Vinsta, i Akalla, i Älvsjö, på Södermalm och på Gärdet. Man kan bygga ihop stadsdelar så att de inte ligger som enklaver i grönskan som särskilt Rinkeby gör för närvarande. Det är några exempel. Har du inga idéer själv?

Kommentera