Dagstidningar på papper och elektroniskt

HÄSSELBY söndagen den 23 september 2012

Det finns två stora morgontidningar som ges ut i Stockholm, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. På senare tid har jag prenumererat på Dagens Nyheter, eftersom jag uppskattar dess Stockholmsdel. Däremot har jag gillat många andra aspekter med Svenska Dagblandet bättre, bland annat dess kulturdel.

Dagens Nyheter har nyligen skurit ner på antalet serier i tidningen från fyra strippar per dag till två. Det var en sak som fick mig att fundera på att gå tillbaka till Svenska Dagbladet. I veckan läste jag dock att Svenska Dagbladet skall dra ner på sin kulturredaktion. Det innebär kanske att den tidningen bland annat inte kommer att ha någon serie alls. Jag måste nog höra mig för om det.

Samtidigt vill jag läsa tidningen på papper medan jag är på väg till jobbet. Det är inte samma känsla att läsa på en elektronisk läsplatta och man kan inte lika lätt göra anteckningar och understrykningar i texten heller. Å andra sidan, jag kanske vänjer mig vid det också. När jag var yngre fanns ju inte ens Internet och nu kan jag inte tänka mig livet utan det.

Kanske köper jag så småningom också sådana där pennor som man kan använda för att skriva anteckningar på filerna i läsplattor med, handskrift som tas upp av skärmen och läggs in direkt i filen på samma sätt som när man krafsar ner en anteckning på ett papper.

Ett svar till “Dagstidningar på papper och elektroniskt”

  1. Elias Granqvist skriver:

    Svenska Dagbladet har meddelat att de skall fortsätta att publicera serier, även om de inte längre skall ha kulturbevakningen i en särskild bilaga till tidningen.

Kommentera