O.S.A.

HÄSSELBY lördagen den 28 juli 2012

Det finns en fin gammal sedvänja som säger, att man svarar när man får en inbjudan till något. Oavsett om man skall komma eller inte, så svarar man.

Kan man inte ännu lämna besked, så kan det i sig vara ett tillfälligt besked att lämna.

Med dagens kommunikationsmedel, är det lättare än någonsin att kommunicera med andra människor. Man kan skicka brev på sekunden med e-post, man har telefonen med sig var man än går, det är lätt att ta sig till andra med bil, buss, tunnelbana, båt, flyg eller vad som än passar bäst i situationen.

Med alla dessa förbättrade kommunikationsmedel, tycks det ändå som om många har blivit sämre på att faktiskt kommunicera med andra. Många väljer att inte svara i telefon och att inte ha sitt telefonnummer tillgängligt i de olika telefonkataloger som finns (de flesta på nätet numera). Många struntar i att svara på inbjudningar de får.

På en Internetplats som Facebook, kan man på ett enkelt sätt skapa ”event” när man skall bjuda hem kompisar. Det är ännu lättare att svara på inbjudan. Man behöver bara klicka ja eller nej, och om man ännu inte vet om man kan komma kan man rent av klicka ”kanske” för att ge ett mer definitivt svar lite senare. Det är jättelätt. Ändå är det förvånansvärt många som tycks ha svårt för att svara.

Vad beror det på? Beror det på att man aldrig läser sin post (aldrig loggar in på Facebook trots att man har ett konto där)? Gör man samma sak med den post man får i brevlådan? Tycker man av någon anledning att en inbjudan som man får via Facebook inte är en ”riktig” inbjudan för att den inte kommer på papper i ett kuvert? Är det därför man struntar i att svara?

Kommentera