Inspirerande tal av statsministern

HÄSSELBY lördagen den 20 augusti 2011

Idag var jag i Gustavsberg och lyssnade på Fredrik Reinfeldts sommartal. Det var en inspirerande upplevelse. Fredrik talade om Sveriges situation i världen, om Norge i förhållande till attentaten på Utøya, om regeringens politik framåt hösten och så tackade han Maud Olofsson för hennes insatser för Alliansen och för Sverige och passade på att ge en hälsning till hennes efterträdare som ledare för Centerpartiet, vem det än blir. Mer konkreta förslag var bland annat att man måste fortsätta jobba för att överbrygga ungdomars svårigheter att ta sig in på arbetsmarknaden och att restaurangmomsen skall sänkas till 12 %. Det sistnämnda är efterlängtat, det har varit problem för många restauranger att behöva hantera två olika momssatser beroende på hur maten skall serveras – serveras maten i restauranglokalen så har det varit 25 % moms medan hämtmat räknas som livsmedel och därför har skolat åläggas 12 % moms.

2 svar till “Inspirerande tal av statsministern”

  1. snushane skriver:

    Inspirerande?? Har du inte högre förväntningar på en Statsminister? Ja då kan du klappa ihop butiken och lägga ner! Och efter all kritik, så får han tummen ur R***n och åka på Minnesstund till Norge… Vilken Patetisk Människa!!

  2. Elias Granqvist skriver:

    Snushane, jag kände mig inspirerad av talet, även om jag har hört många av Reinfeldts tal och det inte var så många retoriska nyheter i detta. Det är väl klart att inte alla kan känna samma sak. Det betyder inte att man behöver uttrycka sig direkt otrevligt om saken. Om du tycker att det är patetiskt att ge sitt moraliska stöd till norrmännen efter det som hände på Utøya så får det stå för dig.

Kommentera