Fler synpunkter kring USA:s ekonomiska politik

HÄSSELBY söndagen den 7 augusti 2011

Jag skrev om USA:s ekonomi och de politiska förhandlingarna kring den tidigare idag. Det är många andra som gör det också. Här är några alster, som jag finner läsvärda:

– Journalisten Per Lindvall på E24 tror att Standard & Poor’s sänkta kreditbetyg för USA kan visa sig vara felaktigt, med perspektiv på vad vi nu ser hända.

– Daniel Somos (m) skriver att krisen i USA visar att Keynes idéer är döda. Det har många förvisso påpekat tidigare, men nu kanske flera vill ta till sig budskapet.

– Martin Moberg (s) ger en ganska typisk socialdemokratisk syn på saken, när han tror att problemen framför allt beror på sänkta skatter. Jag håller inte med, men det är intressant och välformulerat.

– Markus Bergström på Ludwig von Mieses Institutet i Sverige tycker att Peter Wolodarskis analys är förvirrad (jag länkar till Wolodarski i mitt förra inlägg).

– Edvin Alam (m) tycker ungefär detsamma som Bergström. ”Istället för att visa ledarskap genom att ta ansvar och hitta rimliga kompromisser rullade Demokraterna med Barack Obama i spetsen utgift efter utgift efter utgift och ökade därmed underskott och statsskuld”, skriver han bland annat.

– Thomas Böhlmark (m) påpekar att det inte är tokhöger att kräva sunda statsfinanser. Det borde väl vara självklart.

– Göran Pettersson (m) rapporterar om det ekonomiska läget i såväl USA som Sverige, Europa och Kina i sin webbradio.

– Bengt Göransson skriver på Aktiespararnas hemsida att USA inte kommer att gå i konkurs.

Kommentera