Demokratiska metoder?

Det rapporteras från Örebro, där Kristdemokraterna för närvarande håller sin partistämma (eller riksting, tror jag att de kallat det), att Ung Vänster delar ut falska kd-flygblad på sta’n. Budskapet torde vara någon form av nidbild av den kristdemokratiska politiken.

Kristdemokraterna hade också satt upp en hoppborg, det skulle väl roa barnen. Den har blivit sönderskuren. Även den handlingen har polisanmälts, även jag inte vet om man har någon aning om vem som kan ha gjort det i det fallet.

Till vänster brukar man av någon anledning alltid se sig som mer demokratiska än oss på den borgerliga sidan. Någon sanning ligger det dock inte i den bilden. Ung Vänster är ju för övrigt också ungdomsförbund till de reformerade kommunistiska partiet, varför man nog inte kan lita på deras demokratiska sinnelag på samma sätt som man borde kunna göra om det hade rört sig om SSU. Därför blir jag inte så besviken när jag hör detta, mer arg och trött. Demokratiska metoder? Knappast. Och dem tänker socialdemokraterna regera med om de vinner valet i höst.

Kommentera