Apropå demokratiska metoder

I Sundbyberg har kommunen jobbat för att öka valdeltagandet i höstens val. Inget fel i det, kan man tycka. Inte alls, om det nu inte vore för urvalet av platser som man skulle fokusera på…

Den rödgröna kommunledningen var nämligen noga med att utse vilka områden som kommunen skulle arbeta med. Det var inte alla områden med lågt valdeltagande, utan de bara där de rödgröna kan förväntas få majoritet.

Nu har man visserligen ändrat sig och sprider arbetet i kommunen. Samtidigt slår man ifrån sig de borgerligas kritik, och påstår att det bara handlade om att öka valdeltagandet. Man låtsas inte förstå kritiken…

För min del påminner Sundbybergssossarnas handlande om maktmissbruk och gerrymandering. Jag kan inte heller undgå att tänka på det faktiska valfusk som ett par socialdemokrater fälldes i domstol för här i Västerort efter förrförra valet.

Om socialdemokrater gör så här, litar de inte på att deras politik skall vara tillräckligt tilltalande för väljarna för att få deras röster på ett just sätt?

Kommentera